Wat te doen met grijze haren

Wat te doen met grijze haren Ik wil jullie wat meer vertellen over grijs haar. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Je kan het als iets negatiefs zien maar je kunt ook eens om je heen kijken hoe mooi een vrouw met grijs haar kan zijn. Iedere levensfase kent haar eigen schoonheid.

GRIJS HAAR: Doen of niet doen?
Veel vrouwen stoeien met het verven van hun (grijze) haar. Ze vinden hun eigen haarkleur saai of durven hun grijze haar nog niet te laten zien. Ze weten vaak niet goed welke kleur nu goed staat en hebben hierdoor vaak een ‘foute’ kleuring in het haar waardoor ze er bleek, vaal en ouder uit zien. Vrouwen zijn bijna nooit tevreden met hun eigen haarkleur, terwijl de natuur het toch zo mooi bij elkaar heeft gezocht.

Je haar ‘grijs laten worden’ als je 50+ bent?
GrijsgrijsDe meeste vrouwen hebben er moeite mee, maar weinig vrouwen zijn zich ervan bewust dat er een disbalans kan ontstaan als je je haar blijft verven in een te donkere kleur of in een kleur die niet past bij je huidtint. Het ouder worden zit namelijk niet alleen in het grijs worden van je haar. Je huid verandert ook heel geleidelijk van kleur en tint. Daarom kan het doorgaan met verven te hard staan zeker als je vast houdt aan dezelfde kleur. En je er daardoor ouder uitziet dan je in werkelijkheid bent.


Je haarkleur is heel belangrijk voor een jong uiterlijk.
Gelukkig wordt grijs haar steeds minder geassocieerd met oud of ouder worden. Het krijgt steeds meer de status van edgy en chic. Grijs wordt het nieuwe blond.

Heb jij het lef om je grijze haren te tonen?
Bijna iedere vrouw knapt ervan op als ze de beslissing neemt uit te komen voor haar natuurlijke haartint. Naast dat het een praktisch (uitgroei) proces is vertel ik aan klanten dat je er ook emotioneel aan toe moet zijn. Ben je er klaar voor om aan de rest van de wereld te laten zien hoe goed je eruit ziet wanneer je je natuurlijke haarkleur laat zien? En je er jonger en frisser uit gaat zien ook al ben je grijs. Wat het bijzonder leuk maakt is dat andere kleuren je ineens prachtig staan. Door een eigentijds kapsel, een mooie basismake-up en goed gekozen kleding, passend bij je figuur, upgrade je je stijl. Met als resultaat een mooie krachtige frisse uitstraling.
grijsNiet alle grijze mensen zijn een koel kleurtype. Henny is een warm kleurtype en heeft een natuurlijke bruingrijze haarkleur. De warme tinten zoals oranje, okergeel, olijfgroen en de warme bruinen en beige staan haar prachtig.
Henny gebruikt een lichte make-up, draagt gouden sieraden en maakt mooie contrasten in haar kledingkeuze zoals je hier op de foto kunt zien.
Bij de koele kleurtypes die grijs zijn staan vaak zilveren sieraden beter, met beige tinten moeten ze echt oppassen want dit geeft snel een vermoeid uiterlijk.

 

Grijsgrijs en kleurEen voorbeeld hiervan is o.a. Martha. Zij is een koel kleurtype. Ze was ermee klaar om iedere keer haar haar te verven. En het resultaat van haar nieuwe kleuren is prachtig. Het is mooi als de tint van je haar terugkomt in de kleur van je kleding.
Een lichte make-up en de zilveren ketting gecombineerd met een krijtwit jasje laten Martha stralen. Haar bril maakt haar uitstraling nog krachtiger.

Ben jij er al aan toe om je grijze haar te laten zien?
Of durf je de stap nog niet te nemen? Bij dit proces help ik je graag op weg. Voel je welkom om je vragen te stellen.

Heb je twijfels of je geverfde haarkleur in harmonie is met je natuurlijke haar- en huidskleur?
Of ben je gewoon nieuwsgierig welke haarkleur en kleuren jou nu goed staan? Laat dan je huid- en haarkleur analyseren. Ook als je al eerder een kleuranalyse hebt laten doen. Door het correct vaststellen van de natuurlijke haar- en huidtoon kan je een tegenvallend verfresultaat van je haar vermijden. Een haarkleuradvies is een onderdeel van een kleuradvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.