Kleur & effecten

Er wordt gewerkt met het 78 colorsystem wat uitgaat van zes kleurkarakteristieken: 

Helder – gedempt – diep – licht -koel – warm .Welke combinatie en welke kleurkarakteristiek er dominant is, ontdekken we tijdens de analyse.

Je kunt een tot drie kleureigenschappen hebben. Ook kijken we naar het contrast in je gezicht en leer je hoe je je kleuren het beste kunt dragen bijvoorbeeld ‘ton sur ton’ of combinaties in contrasterende kleuren.

Soms kies je een kleur omdat je het zo’n mooie kleur vindt. Kleuren reflecteren, daarom kan een verkeerde kleur je een moe of vaal uiterlijk geven, terwijl de goede kleuren zorgen voor een stralende en frisse uitstraling. Heb je favoriete kleuren, bijvoorbeeld rood, dan is er altijd een rood die bij jou past. Waarom het  gaat is welke kleur rood jou laat stralen. Het ene rood is gewoon het ander niet! En dat geldt voor alle kleuren. Elke kleur is er immers in vele schakeringen. Er is warm- rood, koel- rood, helder- rood, gedempt-rood, licht- rood, diep- rood. Het gaat er om de kleur rood te vinden die harmonieert met jouw eigen kleuring. Als je dat weet koop je nooit meer het rood die jou bleek en moe maakt.

Voor meer voorbeelden, klik hier