Artikel in het AD

Algemeen Dagblad

© Saskia Berdenis van Berlekom

‘Ik geef vrouwen een andere kijk op kleur’
Al tien jaar lang toont Marisa Buis vrouwen wat hun sterke punten zijn en hoe zij met hun kleding kunnen stralen. Met haar bedrijf Color Connecting geeft ze kleur- en stijladvies, zodat miskopen in de kast nog zelden voorkomen.

Het idee voor haar bedrijf begon toen Marisa zich bezighield met sieraden maken. LuxeDaarmee stond ze op fairs en het viel haar op dat niet alle sieraden bij iedereen even mooi stonden. ,,Daarnaast viel het me bij een vriendin op, dat bij haar wél alles goed stond. Ze vertelde me dat ze een keer een kleur- en stijlanalyse had gedaan en dat ze daar veel leerde over welke soort kleding haar goed staat.” Die informatie zorgde ervoor dat er bij Marisa een lampje ging branden. Niet veel later besloot ze een opleiding te doen op het gebied van kleur- en stijladviezen.

Na de opleiding begon ze haar eigen bedrijf aan huis: Color Connecting. Daar helpt ze vrouwen in alle leeftijdsgroepen om hun pluspunten te leren benadrukken. ,,Heel veel vrouwen zijn onzeker over hun lichaam en gaan daarom voor iets veiligs. Iedereen kiest het liefst voor zwarte kleding, terwijl bij bijna 80 procent van de mensen zwart eigenlijk niet mooi staat. Daarom krijg ik ook altijd de kriebels als ik weer eens hoor dat elke vrouw the little black dress in de kast moet hebben hangen. De meesten kunnen juist beter gaan voor een blauwe of bruine variant.’’

Aanwinst

Het valt Marisa op dat heel veel vrouwen het zichzelf niet gunnen om zo’n kleur- of stijladvies te komen inwinnen. Foto AD,,Ze vinden het luxe en sommige vinden dat ze het niet waard zijn. Maar als ze eenmaal zijn geweest, gaat er een wereld voor ze open. En als je alle miskopen die in je kast hangen bij elkaar optelt, heb je zo’n advies er alweer uit.”

De adviseuse merkt dat veel vrouwen het fijn vinden als ze heel praktisch en visueel te werk gaan. ,,Daarom heb ik ook heel veel voorbeelden, zodat een klant echt kan voelen en zien wat ik bedoel. Niet alle stoffen staan iedereen mooi en bij de stofkeuze gaan juist de meeste vrouwen de mist in.”

Marisa ziet regelmatig dat haar klanten moeite hebben met het verdoezelen van de wat mindere punten en het laten uitblinken van hun sterke punten. ,,Veel vrouwen denken dat ze goed aan het verdoezelen zijn, maar door bijvoorbeeld een soepel vallende stof krijgt een shirt juist het tegenovergestelde effect.”

Vrouwen komen dus voor adviezen bij Marisa thuis, maar de onderneemster komt ook bij klanten thuis voor een garderobe-check. ,,Dat vind ik echt het leukste om te doen, omdat ik de vrouwen vaak heel erg blij maak. Ik vraag altijd eerst wat ze niet meer dragen en hoe dat komt. De meeste hebben daar eigenlijk geen antwoord op. Als ze die kledingstukken dan weer aandoen blijken dat vaak juist de pareltjes uit de kast.” Verder maakt Marisa combinaties van de kleding uit hun kasten en wordt er van elk setje een foto gemaakt. ,,En ik vraag de dames ook altijd goed te kijken naar de miskopen, want daar leer je een hoop van.”

Wat draag je niet meerVeel klanten zijn van tevoren nerveus voordat ze aan een analyse beginnen. ,,Het is namelijk zo persoonlijk en dat is spannend. Maar tijdens en na het advies zie ik ze gewoon opfleuren. Ik geef vrouwen een andere kijk op kleding en op zichzelf. Ze verlaten de kamer ook echt zelfverzekerder.
Als je weet wat je staat en waar je op moet letten, wordt shoppen een stuk leuker en gemakkelijker. En dat is voor iedereen fijn.”Als je weet wat je staat en waar je op moet letten, wordt shoppen een stuk leuker en gemakkelijker. En dat is voor iedereen fijn.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.